Συνταγή για παγάκια καφέ



Το «τρικ» για να διατηρείτε δυνατή την ένταση του κρύου καφέ 




Καθώς το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, ένας απολαυστικός καφές είναι το μόνο που χρειαζόμαστε. Εδώ θα βρείτε μια απλή συμβουλή για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον καφέ σας, φτιάχνοντας παγάκια από καφέ. Όταν ρίχνετε ζεστό καφέ πάνω σε κανονικά παγάκια, το νερό τον αραιώνει και ελαττώνει την έντασή του όπως λιώνουν τα παγάκια. Διαφορετικά με τα παγάκια καφέ μπορείτε να έχετε πλούσια και γεμάτη γεύση στον καφέ σας μέχρι και την τελευταία γουλιά.

1.      Παρασκευάστε 473 ml καφέ (κατά προτίμηση με καφετιέρα με έμβολο) και αφήστε τον να κρυώσει.





2.      Ρίξτε ομοιόμορφα τον καφέ σε παγοκυψέλες και τοποθετείστε τις στον καταψύκτη.






3.      Γεμίστε ένα ποτήρι με παγάκια καφέ





4.      Προσθέστε τον καφέ





5.      Προσθέστε αν επιθυμείτε γάλα ή/και ζάχαρη





  
Εξοπλισμός 
Παγοκυψέλες
Καφετιέρα με έμβολο
Συσκευασία καφέ Starbucks Espresso Roast ή Guatemala Antigua
 

Οδηγίες

Παρασκευάστε καφέ (σε καφετιέρα με έμβολο ή με φίλτρο) και αφήστε τον να κρυώσει μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίξτε ομοιόμορφα τον καφέ σε παγοκυψέλες και τοποθετήστε τις στον καταψύκτη. Αφού παγώσουν, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα παγάκια καφέ  έως και δύο εβδομάδες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι ο ristretto?