Πάθος και δεξιοτεχνία καφέ στην πράξη στον τελικό του Starbucks Barista Championship 2017

6 Coffee Masters  έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια σειρά από δοκιμασίες για να αναδείξουν την ικανότητά τους να εκπαιδεύουν και εμπνέουν τους barista, τις γνώσεις τους για τον καφέ και τους διαφορετικούς τρόπους εκχύλισης καθώς και τη δεξιοτεχνία τους στην παρασκευή καφέδων και ροφημάτων καθώς και Latte Art.

Νικήτρια για φέτος η Ζίνα από το κατάστημα Κοραή που συμμετείχε μαζί με τους Παναγιώτη από το κατάστημα των Αμπελοκήπων, τον  Νίκο από το κατάστημα της Kάτω Κηφισιάς, τον Χρήστο από το κατάστημα των Χανίων, την Εύα από το κατάστημα της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, και τον Παύλο από το κατάστημα της Γλυφάδας 3.


Ήταν όλοι εξαιρετικοί!

Ο τελικός μέσα από τα μάτια και την σκοπιά των κριτών:

Στις 7 Νοεμβρίου είχαμε την χαρά και την τιμή να διοργανώσουμε αλλά και να συμμετάσχουμε ενεργά στον τελικό του Barista Championship της Ελλάδος από τη θέση του κριτή.
Ένας θεσμός που αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία μας αφού κάθε χρόνο η συμμετοχή είναι καθολική και μας θυμίζει την αποστολή μας ως partner δίνοντας μας την ευκαιρία να γιορτάσουμε όλοι μαζί μέσω των ευφάνταστων και εμπνευσμένων coffee tastings, latte art με υπέροχα σχέδια και  άρτια παρασκευασμένα ροφήματα από τους διαγωνιζόμενους!
Και οι πέντε barista που έφτασαν μέχρι τον τελικό μας χάρισαν στιγμές που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό με χαρά & συγκίνηση.
Τέλος θα ήθελα να πω ένα ειλικρινές ευχαριστώ σε όσους παραβρέθηκαν και μας απέδειξαν ότι στα Starbucks είμαστε μια ομάδα, μία οικογένεια.
Ζαρωτιάδου Καλλιόπη


Barista Championship ένας διαγωνισμός που προκαλεί μια «παλέτα πολλαπλών συναισθηματικών αποχρώσεων».
Κατά την πορεία του διαγωνισμού ένιωσα την ομαδικότητα που διέπει τις ομάδες μας
αφού τους διαγωνιζόμενους στήριζαν partners από τα καταστήματά τους αλλά και από τα υπόλοιπα.
Η χαρά και ο ενθουσιασμός ήταν τα δύο κύρια συναισθήματα βλέποντας τους έξι barista να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Φτάνοντας στο τέλος η συγκίνηση ήταν εμφανής λόγω της ανάδειξης της νικήτριας
και της κορύφωσης του διαγωνισμού γνωρίζοντας ότι ένα υπέροχο ταξίδι έφτασε στο τέλος του.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου με την σκέψη ότι θα σμίξουμε και πάλι για να γιορτάσουμε την ανάδειξη του επόμενου Barista Champion!
Πρεβεζάνου Μαρία


Δεν υπάρχει πιο όμορφη εμπειρία για ένα partner από το να συμμετέχει σε μία γιορτή αγάπης για τον καφέ και την κουλτούρα μας γύρω από το Να Κάνουμε Την Κάθε Στιγμή Σωστή.  
Είδα, γεύτηκα, ένιωσα την ιδέα, την δημιουργικότητα και την αγάπη των συναδέλφων μου για την καρδιά της Starbucks, τον Καφέ μας.
Ήταν τιμή μου, που μπόρεσα να προσφέρω την ταπεινή μου γνώμη για τις προσπάθειες των παιδιών αν και η δημιουργικότητα, το πάθος και η προσωπικότητα δύσκολα χωρούν σε ένα φύλλο βαθμολογίας.
Συγχαρητήρια σε όλους !!!
Πέτρος Αδάναλης

«Περνώντας από την πλευρά του διαγωνιζόμενου στο Barista Championship 2016 στη θέση του κριτή το 2017  επιβεβαίωσα πως υπάρχει ένα πράγμα που συγκινεί όλους τους παρευρισκόμενους.
Δεν είναι άλλο από το πάθος και την αγάπη του κόσμου που υποστηρίζει τους ανθρώπους που διαγωνίζονται.
Οι παίχτες κερδίζουν τους αγώνες αλλά οι ομάδες παίρνουν τα πρωταθλήματα. Είμαι πολύ χαρούμενη επειδή για ακόμα μία χρονιά είδα τους ανθρώπους να παλεύουν για το καλύτερο, και όσο και αν έτρεμαν τα χέρια τους εκείνη την στιγμή, να δημιουργήσουν εξαιρετικό latte art και να μοιραστούν πληροφορίες με χαμόγελο και αποφασιστικότητα!»
Τζένη Νισυρίου


Μετά από την μοναδική εμπειρία που ζήσαμε όλοι οι partner εχθές στο κατάστημα του Mall , θα ήθελα να με την σειρά μου , να μοιραστώ μαζί σας την δική εμπειρία , όχι μόνο ως μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού αλλά κι ως partner που απλά το παρακολούθησε.
Μπράβο στην Ζίνα , τον Παναγιώτη , τον Νίκο , τον Χρήστο , την Εύα αλλά και τον Παύλο  που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και οι Coffee Masters τίμησαν άξια την μαύρη τους ποδιά !!
Μας ταξίδεψαν μακριά με ιδιαίτερα αρώματα και γεύσεις , με διαφορετικούς τρόπους εκχύλισης καφέ και μοναδικά food pairings !!!!!


Ανακαλύψαμε νέες γεύσεις ροφημάτων και παρακολουθήσαμε από πολύ κοντά την προετοιμασία και εκτέλεση ξεχωριστών ροφημάτων με latte art !!!
Προσωπικά πιστεύω και θα πιστεύω πάντα ότι , αν πιστέψεις πραγματικά και οραματιστείς τον στόχο σου , τότε η επιτυχία είναι απλά  μονόδρομος ……όπως ακριβώς ήταν και η χθεσινή ημέρα…….!!!
Στάθης Πάζας



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ CARAMEL MACCHIATO ΟΠΩΣ ΣΤΑ STARBUCKS

Cold Brew ή Iced Americano

Συνταγή για Café au Lait με καραμέλα και αλάτι