Γνωρίστε την Ειδικό του Καφέ που δοκιμάζει τον καφέ πριν από εσάς για εσάς

Γνωρίστε την Ειδικό του Καφέ που δοκιμάζει τον καφέ πριν από εσάς για εσάς


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πάθος για τον καφέ της Leslie Wolford είναι αστείρευτο. Η απεριόριστη αγάπη της για το καβούρδισμα και την παρασκευή καφέ την οδήγησε σε μια αξιέπαινη πορεία ως Starbucks partner (εργαζόμενη), όπου έμμεσα επηρεάζει την εμπειρία καφέ που βιώνουν οι πελάτες της Starbucks σε όλο τον κόσμο. Η Leslie είναι μία από τους λίγους χαρισματικούς ανθρώπους που δαπανεί αμέτρητες ώρες για να ανακαλύπτει και να τελειοποιεί τα προφίλ γεύσεων των καφέδων Starbucks. Πολύ απλά, η Leslie δοκιμάζει τον καφέ σας πριν από εσάς, ώστε η καθημερινή σας κούπα καφέ να είναι τέλεια.
Το ταξίδι της Leslie στην Starbucks ξεκίνησε το 1991, όταν ξεκίνησε ως barista στο κέντρο του Σιaτλ. Τότε, εργάστηκε στο πρώτο κατάστημα Starbucks που διέθετε espresso bar, από τότε αναπτύχθηκε μία δια βίου αγάπη και ενθουσιασμός. «Ήθελα να γνωρίζω ότι μπορούσα να μάθω για τον καφέ» μας λέει και χαρακτηριστικό ενθουσιασμό και αυτόν τον στόχο έκανε πράξη. Κατά τη διάρκεια των χρόνων, η Leslie πέρασε από πολλούς ρόλους από διαλογέα πράσινων κόκκων καφέ, σε υπεύθυνο καβουρδίσματος μέχρι την τωρινή της θέση ως Senior Specialist για την Ανάπτυξη Ποιοτικού Καφέ. Σήμερα, εξασκεί τις δεξιότητες της στην δοκιμή καφέ συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της σειράς καφέδων Starbucks® Reserve. «Είμαι στην εταιρία 25 χρόνια και κάθε μέρα μαθαίνω κάτι καινούργιο για τον καφέ».
Τελειοποιώντας την Τέχνη / Δεξιοτεχνία
Απαιτείται μεγάλη δέσμευση και αφοσίωση για να χτιστεί μια 25χρονη καριέρα.  Αφού έμαθε τα πάντα σχετικά με τους κόκκους καφέ τα πρώτα χρόνια στην εταιρία, η Leslie πέρασε πέντε χρόνια μαθαίνοντας την τέχνη του καβουρδίσματος του καφέ. Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων ως γευσιγνώστρια καφέδων, δοκίμασε περισσότερα από 600 κούπες καφέ μέσα σε μια μέρα. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε μερικές από τις καινοτομίες της Starbucks, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας του χαρμανιού Starbucks Reserve® Christmas 2015. Η αναγνώριση των εκλεπτυσμένων, μοναδικών γεύσεων και των καλύτερων δυνατών εκφράσεων κάθε ποικιλίας καφέ απαιτεί χρόνο και υπομονή, αλλά η Leslie δεν έχει χάσει ποτέ τον ενθουσιασμό της.
«Κάθε μέρα δοκιμάζω έξι ή οκτώ καφέδες που  αναπτύσσουμε για  να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό…Έχω ταξιδέψει στον κόσμο του καφέ μέσα από την αίθουσα γευσιγνωσίας». Leslie Wolford, Senior Specialist για την Ανάπτυξη Ποιοτικού Καφέ
Οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά
Η ανιδιοτελής αγάπη για τον καφέ αποτελεί κύριο δομικό συστατικό για μια τέτοια επιτυχημένη πορεία στην Starbucks, αλλά και οι σχέσεις είναι επίσης στο επίκεντρο οτιδήποτε κάνει η Leslie. Ως πρωτοπόρος στον κλάδο, πολλοί άνθρωποι συχνά επιζητούν τη διορατικότητα και την καθοδήγησή της, και η Leslie είναι περισσότερο από πρόθυμοι να μοιραστεί τις γνώσεις και το πάθος της για τον καφέ. Όταν της ζητήθηκε να περιγράψει την καλύτερη κούπα καφέ που έχει πιει ποτέ, είπε ότι δεν θυμάται  τον συγκεκριμένο καφέ όσο τις στιγμές που πέρασε ακούγοντας τη γιαγιά της να της λέει ιστορίες όσο έπιναν  καφέ. Για την Leslie, το να πίνεις καφέ έχει να κάνει με τη σύνδεση που κάνει με πράγματα που αγαπάει περισσότερο από όλα. Έχει να κάνει με την δεξιοτεχνία και τον χρόνο που περνά μαζί με τους συναδέλφους της, την οικογένεια και τους φίλους. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που αγαπάει τη δουλειά της και δεν είναι περίεργο ότι η Starbucks αγαπάει την Leslie.  
Επιλογές της Leslie
Αγαπημένος Καφές: Οι καφέδες Starbucks είναι σαν τα δικά μου παιδιά, οπότε δεν ξεχωρίζω κανέναν!
Συμβουλή για Παρασκευή Καφέ στο Σπίτι: Επενδύστε σε έναν καλό μύλο αλέσματος καφέ
Πρόσφατα Ροφήματα Καφέ Ενδιαφέροντός της: The Red Eye (espresso και καφές φίλτρου) και χειροποίητα κοκτέιλ καφέ
Ενδιαφέροντα Εκτός από τον Καφέ: Μαγείρεμα, ταξίδια, κρασί, μουσική, ελεύθερος χρόνος με την οικογένεια
Το καλύτερο πράγμα σχετικά με τον Καφέ: Το άρωμα, τελεία και παύλα!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ CARAMEL MACCHIATO ΟΠΩΣ ΣΤΑ STARBUCKS

Cold Brew ή Iced Americano

Συνταγή για Café au Lait με καραμέλα και αλάτι