Πέντε γενιές διατηρούν την καλλιέργεια καφέ οικογενειακή υπόθεση


Πέντε γενιές διατηρούν την καλλιέργεια καφέ οικογενειακή υπόθεση


Για πέντε γενιές, η οικογένεια Sánchez καλλιεργεί καφέ στην καταπράσινη κοιλάδα Tarrazú στην Κόστα Ρίκα.  Από ένα ταπεινό ξεκίνημα πριν πολλά χρόνια, η οικογένεια σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο καταξιωμένους παραγωγούς καφέ της Λατινικής Αμερικής. Η φάρμα της οικογένειας ονομάζεται La Candelilla.
Ταξιδέψτε μαζί μας στα βουνά της Tarrazú και γνωρίστε την οικογένεια που βρίσκεται πίσω από κάποιες αξέχαστες ποικιλίες καφέ της Starbucks.
Η μακρόχρονη σχέση μας με την οικογένεια ξεκίνησε το 2002, όταν αγοράσαμε μια μικρή παρτίδα specialty καφέ της. Γρήγορα, έγινε ένας από τους αγαπημένους μας καφέδες, ο πρώτος από μια σειρά εξαιρετικών καφέδων που προσφέρουμε σε μικρές ποσότητες για μικρό χρονικό διάστημα κάθε χρόνο αποκλειστικά στα καταστήματά μας.
Το 2005 και το 2009, η ποικιλία La Candelilla Estate  αποτέλεσε μέλος του προγράμματος «Black Apron Exclusives», κατακτώντας την υψηλότερη διάκριση για τους σπάνιους Reserve καφέδες μας. Πρόσφατα, προσφέρθηκε ως περιορισμένη έκδοση Reserve καφέ το 2013 και το 2015, καθώς και ως Καφές Μοναδικής Προέλευσης  από ένα Κτήμα (Single Origin Estate) το 2014.

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΕΡΙ
La Candelilla, το οποίο στα ελληνικά αποδίδεται ως «Το Μικρό Κερί», έχει πάρει το όνομά του από τις πυγολαμπίδες που λαμπυρίζουν στο κοντινό ρυάκι τις νύχτες του καλοκαιριού.

ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΗ
Εννέα αδέλφια και αδελφές της οικογένειας Sánchez καλλιεργούν ένα κομμάτι του κτήματος La Candelilla.

ΚΙΝΗΜΑ MICRO
Το 2000, η οικογένεια έφτιαξε τον δικό της ιδιωτικό μύλο άλεσης καφέ στον χώρο της με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω τον έλεγχο ποιότητας από τον καρπό μέχρι την τελική πώληση, αποτελώντας έμπνευση για το κίνημα micro-mill στην Κόστα Ρίκα.

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΝΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗ ΚΑΦΕ
Το πάθος της οικογένειας για ποιότητα συνδυάζεται με την απίστευτη γη της Tarrazú. Το πλούσιο ηφαιστιογενής έδαφος, σε συνδυασμό με το μεγάλο υψόμετρο και τον ξηρό καλοκαιρινό καιρό, παράγουν μια πυκνή σοδειά  «αυστηρά σκληρών κόκκων καφέ» με τεράστιες γευστικές δυνατότητες.  

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
To 2012, ο Didier Sánchez Godinez, συγγενής της οικογένειας, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον θεσμό «Cup of Excellence” της Κόστα Ρίκα με μια σπάνια Geisha ποικιλία καφέ από τη φάρμα του «Finca Palmilera». Η βραβευμένη ποικιλία είχε αλεστεί τον Μύλο του κτήματος La Candelilla.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ CARAMEL MACCHIATO ΟΠΩΣ ΣΤΑ STARBUCKS

Cold Brew ή Iced Americano

Συνταγή για Café au Lait με καραμέλα και αλάτι